בין אם מדובר על זוגיות קצרה או ארוכה, בין אם אתם יזמתם את הפרידה או הצד השני או שזו הייתה החלטה משותפת - אין ספק שפרידה מבני הזוג, היא תמיד תהליך קשה ולא נעים. אנשים שואלים את עצמם לא פעם איך להתמודד עם פרידה, ואף מנסים להכין את עצמם לקראת הפרידה, אך ברגע האמת, הם מתקשים מאד להתמודד עם ההשלכות. אכן, הניתוק מאדם, שאפשר שבעבר היה אהוב וכיום לא - מעלה הרבה תחושות קשות ומורכבות. אז איך מתמודדים עם הפרידה באופן בריא?
לתת זמן מתאים - מצד אחד, מדריכים שמסבירים איך להתמודד עם פרידה, אומרים שהדבר הראשון אחרי הפרידה שצריך לעשות זה ישר לצאת לבלות, לצאת לסרט, לצאת עם חברים, להתחיל עם בני המין השני, וכיו"ב - בניסיון לשדר "עסקים כרגיל". כל זה טוב ויפה, אך במציאות, חלק גדול מהאנשים שנפרדים מבני הזוג, מגלים שזה לא כל כך פשוט. חשוב להבין שזה לגיטימי ותקין שתתנו לעצמכם זמן מסוים להירגע ולעכל את הפרידה. זה בסדר שלא רוצים ישר לצאת לבלות. עם זאת, חשוב מאד לא להגזים - הסתגרות ממושכת בבית, היא לא בריאה בכל מקרה.
דברו על זה - חשוב מאד לדבר על הפרידה עם אנשים נוספים. זה עוזר להוציא החוצה רגשות ותחושות, ועוזר לנו להוציא דברים שישבו על לבנו זמן רב. אם אתם מתקשים לעשות זאת עם חברים או קרובי משפחה, אפשר ללכת לטיפול פסיכותרפי אצל פסיכולוג או פסיכיאטר, בכדי לקבל סיוע.
השקיעו בדברים חדשים - דווקא הפרידה, שמסמלת את הסוף, יכולה להיות גם הזדמנות להתחלות חדשות. אנשים רבים מנצלים את הפרידה מבני הזוג שלהם, לטובת התחלה של משהו חדש בחיים. זה יכול להיות כל דבר - ללכת לחוג חדש, לקרוא יותר ספרים, להיפגש עם קבוצת חברים חדשה, וכיו"ב. אלו פעילויות נהדרות שיוצקות משמעות לחיינו לאחר הפרידה. שימו לב רק, שאתם לא משקיעים באופן נמהר בדברים עם השלכות עצומות - כמו למשל ניתוחים, דיאטות קשות, וכיו"ב.