טיפול תרופתי לבעיות נפש - כל התשובות שאתם רוצים לדעת בנושא
אילו סוגים של תרופות יש?
ישנם תתי סוגים שונים של תרופות בתחום, אך בהכללה, כשמדובר על טיפול תרופתי בתחום בריאות הנפש, נהוג לציין את ארבעת תתי-התחומים המרכזיים: תרופות נוגדות דיכאון שברובן מטפלות בהפרעות שמשפיעות לרעה על מצב רוחו של המטופל, ובחלק מהמקרים גם משמעות כנוגדות חרדה; תרופות הרגעה ותרופות נגד חרדה שתפקידן לטפל באנשים שיש להם חרדות קשות וקושי בשינה; תרופות אנטי פסיכוטיות הן הסוג השלישי, והן באות לטפל בבעיות של סכיזופרניה והתפרצויות פסיכוטיות - אלו מקרים שבהם האדם כלל לא מדוע לסביבתו ועלול להיות מסוכן לעצמו ולאחרים. תרופות מייצבות מצב הרוח ותפקידן של התרופות הוא לייצב את האדם, להקטין את הסיכוי לשובן של ההתפרצויות, ובמידה ואלו יתפרצו, הן יהיו בדרגת חומרה נמוכה יותר.
כיצד מתאמיים את התרופה המתאימה?
יודגש כמובן, כי טיפול תרופתי משתנה באופן מהותי בין אדם לאדם. כשהפסיכיאטר רושם את התרופות במרשם הוא לוקח בחשבון מספר רב מאד של גורמים: מהי הבעיה הנפשית של המטופל, מהו גילו, מהו מינו, מהי ההיסטוריה הרפואית שלו, האם הוא רגיש לחומרים רפואיים מסוימים, האם הוא נמצא במקביל בטיפול פסיכולוגי, האם הוא עבר טיפול בתחום בריאות הנפש בעבר, מהי חומרת הבעיה, ועוד מגוון רחב מאד של גורמים.
ד"ר ברבר ירחמיאל, פסיכיאטר מומחה, שמתמחה בטיפול פסיכיאטרי במבוגרים מגיל 18, ובתחום הפסיכוגריאטריה (פסיכיאטריה של הזקנה) עבור אוכלוסיית הגיל השלישי, ישמח לסייע לכם, להיפגש עמכם, ולספק לכם את הטיפול התרופתי לכל בעיה אצלכם או אצל קרוביכם.