לאילו מקרים הן מועילות? - תרופות פסיכיאטריות יכולות לסייע למגוון רחב מאד של בעיות והפרעות בתחום בריאות הנפש. כך למשל, לאנשים שסובלים מדיכאון, שהיא הפרעה נפשית נפוצה מאד - תרופות נוגדות דיכאון מהוות פתרון מוצלח מאד. תרופות אלו מבוססות על חומרים נוגדי דיכאון, אשר באים לאזן את החומרים במוח שמשפיעים על תחושות הדיכאון (למשל סרוטונין ). תרופות אחרות, יעילות לייצוב מצב הרוח.
תרופות אלו, מיועדות לרוב לאנשים שיש להם הפרעה דו קוטבית. אחת ההפרעות הנפוצות היא המאניה דיפרסיה שמאופיינת במעבר ממצב של מאניה - יכולת אשלייתית שהאדם מסוגל לעשות הכל וחוסר מנוחה והיפראקטיביות - לדיפרסיה, שמאופיינת באפיזודות דיכאוניות שונות. התרופות המייצבות יוצרות את האיזון בין שני מצבי קיצון אלה. כמובן שיש גם תרופות פסיכיאטריות לשורה ארוכה של מחלות נוספות - תרופות נוגדות חרדה, תרופות אנטי פסיכוטיות, ועוד.
מי מתנגד להן? - לאורך השנים, עולים קולות שונים שמתנגדים למתן תרופות פסיכיאטריות. בין השאר, יש אנשים שטוענים כי רק טיפולים אלטרנטיביים, פסיכותרפיה וטיפולים הוליסטיים הם היעילים לנפש - כמו למשל יוגה, תזונה מיוחדת, דיקור סיני, ועוד. עולה תלונה שהתרופות מטפלות רק בסימפטומים ואילו האמצעים האחרים מטפלים במחלה עצמה. האמת היא שהתרופות באות לתת מענה על אוסף של סימפטומים ותופעות ולא רק על סימפטום אחד. נכון שהתרופה לא תמיד יכולה לרדת לשורש הבעיה, אך בשורה אחת עם טיפולים משולבים - טיפול תרופתי, טיפול פסיכולוגי ,טיפול סוציאלי ועוד, האדם יכול בהחלט להגיע לשיפור ניכר באורח חייו. התרופות אם כן הן כלי נוסף למטופל לשפר את חייו.
מה קורה כשהולכים לפסיכיאטר? - יש אנשים שחושבים שברגע שהם ילכו אל פסיכיאטר, הדבר הראשון שהוא יעשה זה לתת להם מרשם של תרופות פסיכיאטריות. האמת היא כמובן שונה. ממש כשם שאם תלכו אל הרופא הוא לא ימהר לתת לכם מרשם לתרופה, כך גם הפסיכיאטר. הוא מבצע לכם
בדיקה פסיכיאטרית מקיפה, בודק את ההיסטוריה הרפואית והנפשית שלכם - ולעתים ייתן מרשם, אך לעתים ימליץ על כיוון אחר. למשל פסיכותרפיה.
אם אתם מעוניינים בעזרה נפשית מכל סוג שהוא - ד"ר ברבר ירחמיאל הוא הכתובת עבורכם. צרו קשר עם הקליניקה, ונשמח להגיש לכם סיוע בכל נושא הנדרש.