דיכאון מג'ורי / כרוני (רבא)

דיכאון מג'ורי נחשב להפרעה נפשית הגורמת סבל רב לסובלים ממנו. ההפרעה גורמת לגברים או נשים להרגיש עצבות, ייאוש, רגשות נחיתות ואשמה. דיכאון עלול להופיע בכל גיל, אבל הוא הופך להיות חמור ומסוכן כאשר הוא מתרחש אצל בני הגיל השלישי שממילא סובלים מתופעות פיזיולוגיות שונות ומירידה מסוימת בכושר השיפוט וירידה קוגניטיבית.

כך יודעים שמדובר על דיכאון מג'ורי

דיכאון מתאפיין בכך שהוא מגיע יחד עם תשישות, חוסר חיוניות, עצבנות ובעיות שינה. במקרים חמורים, דיכאון מגיע עד לכדי הופעת מחשבות אובדניות ופגיעה בתפקוד האישי והמקצועי.

  1. סוג ואופי ההתקפים – דיכאון מג'ורי מתאפיין בכך שהוא מבוסס או על התקף יחיד מתמשך, או על התקפים חוזרים עם רמיסיה ביניהם.
  2. גיל צעיר בעת הופעת האפיזודה הראשונה – בספרות יש עדות לכך שדיכאון מופיע ומתאפיין בדרך כלל בגיל צעיר, אם יש תיעוד לאפיזודה מוקדמת כזו של דיכאון, עולה הסיכוי לאבחון שמדובר על דיכאון מג'ורי בהמשך.
  3. הפרעות פסיכיאטריה נוספות – התפקיד של בעלי מקצוע מהתחום של פסיכיאטריה הוא לקשור בין מאפיינים של דיכאון לבין הפרעות פסיכיאטריות נוספות. ברוב המקרים, דיכאון מן הסוג הזה מגיע למשל יחד עם חרדה, הפרעות אישיות וכן הלאה. במקרים אחרים, בעלי המקצוע יוכלו לאבחן בהמשך אם מתפרץ גל מאני, כלומר אם לא מדובר בהפרעה דו קוטבית בהמשך חייו של הנבדק.

מה עושים עם דיכאון מג'ורי?

בכל סוג של דיכאון ניתן לטפל בטיפול שמבוסס על טיפול פסיכולוגי ועל לקיחת כדורים פסיכיאטריים כאלה ואחרים. כמובן שחשוב לבחון כל מקרה לגופו על מנת להתאים את הטיפול לנסיבות ולמה שקורה בשטח, אבל עוד יותר חשוב למצוא בעלי מקצוע שמכירים את הנושא ובקיאים בו. למעשה, ליכולת של בעלי מקצוע למצוא את הטיפול הכי רלוונטי יש השפעה אדירה על אחוזי ההצלחה שלו.

כיום מתמודדים עם דיכאון מג'ורי בתהליך טיפולי ארוך יחסית. במסגרת תהליך כזה, מביאים בחשבון את הרקע האישי והבריאותי של המטופל ואת התא המשפחתי או החברתי שבו הוא נמצא. לרוב גם בוחרים להתחיל עם טיפול התנהגותי ולשלב טיפול תרופתי מתאים.