דיכאון עונתי
דיכאון עונתי מתרחש בדרך כלל בתקופה של חילופי עונות. ספציפית בישראל, הוא מאפיין בין היתר את המעבר בין החורף והקיץ. אבל בגלל שישראל היא גם מדינה חמה עם אקלים ים תיכוני, הדיכאון העונתי עלול להופיע באביב או בסתיו. לשם השוואה, יש מדינות בעולם שבהן החורף ארוך אך הקיץ קצר ולכן התופעה מופיעה בסוף התקופה ולא בתחילתה.
בכל מקרה, מה שצריך לדעת על הנושא הוא שמדובר על מחלה שמוכרת למדע. היום כבר ברור שמדובר על סוג ספציפי של דיכאון וככה צריך להתייחס אליו. אם מביאים בחשבון שמדובר על דיכאון מאובחן שיש כלים קליניים שאותם ניתן להפעיל על מנת להתמודד איתו, מגדילים את הסיכוי לכך שהתוצאות יהיו ברמה גבוהה וישפרו את איכות החיים של קהל היעד.
איך מתמודדים עם דיכאון עונתי?
הפתרון הוא להתייעץ עם בעלי מקצוע כדי להתאים כל סוג של פתרון לצרכים של קהל היעד. ספציפית במקרים של דיכאון עונתי, ניתן לשפר את סיכויי ההצלחה של ההתמודדות במספר מישורים שונים:
טיפול תרופתי – התייעצות עם פסיכיאטר מנוסה בעל ידע ברור בתחום יכולה לסייע להתאים טיפול תרופתי עבור מצבים שונים. במצבים של דיכאון עונתי, הטיפול התרופתי הוא דרך מעולה לשפר את איכות החיים בתוך זמן קצר. לפעמים טיפול תרופתי יכול לגרום לתופעות לוואי מסוימות ותמיד כדאי לעקוב אחר מהלך הטיפול כדי לבצע התאמות ושינויים, לכן התייעצות עם בעלי מקצוע תחסוך דאגות מיותרות.
שינוי באורח החיים – ברמה האישית, דרך טובה להתמודד עם התופעה היא להתבסס על שינוי באורח החיים. באמצעות שינוי באורח החיים ניתן לראות יחסית מהר את האופן שבו הדיכאון מפסיק להשתלט על החיים האישיים. אם משנים את אורח החיים תוך כדי התייעצות עם רופא מומחה, יש סיכוי גבוה לפתוח דף חדש לחיים בריאים ויציבים יותר.
טיפול פסיכולוגי – ההבדל בין טיפול תרופתי לבין טיפול פסיכולוגי בא לידי ביטוי בשאלה האם צורכים תרופות. אם לא רוצים לצרוך תרופות או מעוניינים לבצע הפסקה, ניתן לנסות להתמודד גם על בסיס טיפול פסיכולוגי בלבד.
יש לך עכשיו עם מי להתייעץ!
פניה אל הפסיכיאטר ירחמיאל ברבר תעזור לך להתאים את שיטת הטיפול למצב האישי והנפשי. כעת, כל שעליך לעשות הוא להשאיר פרטים באתר ולהצטרף למשפחת המטופלים.