הפרעה דו קוטבית – טיפול משלים לטיפול תרופתי פסיכיאטרי

הפרעה דו קוטבית היא הפרעה נפשית כרונית. המשמעות היא שמדובר בין היתר בהפרעת מצב רוח עם אלמנטים פרוגרסיביים, התקפים חוזרים לאורך החיים והתחלפות מצבי מאניה במצבי דיכאון. מעבר לכך, קיימות רמות שונות של ההפרעה ויש חולים שחווים התקפים רבים במשך חייהם, וחלקם חווים התקפים בודדים.

מבחינה קונבנציונלית, התמודדות עם הפרעה דו קוטבית מבוססת על שימוש בתרופות כגון ליתיום, נוגדי פסיכוזה, תרופות אחרות המייצבות מצב רוח ותרופות נוגדות דיכאון. קיימת גם גישת הרפואה המשלימה שמציעה טיפולים תומכים במקביל לטיפול התרופתי. הדרך לשילוב התרופתי והרפואה המשלימה עוברת בהתייעצות עם בעלי מקצוע ובעיקר בהיכרות עם המאפיינים השונים של כל חולה וחולה.
למאמר המלא על הפרעה דו קוטבית

רפואה משלימה להפרעה דו קוטבית – יתרונות וחסרונות

טיפול משלים בהפרעה דו קוטבית כוללת שימוש בתוספי מזון. היתרון של שימוש בתוספי מזון הוא שבדרך כלל ניתן לשלב אותם יחד עם טיפול תרופתי קונבנציונלי, אבל החיסרון הוא שצריך לבדוק מראש במה מדובר ואיך השילוב הזה עובד. הטעות הנפוצה בהקשר הזה היא להקל ראש בכך שמדובר רק על תוספי תזונה טבעיים או צמחיים, בעוד בפועל ההשפעה שלהם על הגוף היא משמעותית. כמובן לא ניתן לתת את תוספי המזון הללו ללא לקיחת הטיפול התרופתי הרגיל כפי שניתן על ידי הפסיכיאטר המטפל.

כדאי גם לזכור שחלק מתוספי המזון לא נלמדו לעומק ועדיין ידוע רק מעט על ההשפעות שלהם לגבי ההפרעה הדו קוטבית. בהקשר הזה, יש כמה נושאים שכדאי לשים לב.

  • מינון המרכיבים – סוגי תוספים שונים מכילים חומרים שונים שיכולים להשפיע על תפקודי הכבד ובכך להפריע לטיפול התרופתי ובכך להשפיע על האפקטיביות של התרופות וגם על היכולת להתפרק בגוף ולהיספג בגוף.
  • מחלות אחרות – רבים מבין אלו שסובלים מהפרעה דו קוטבית נאלצים להתמודד במקביל עם עוד מחלות. מטבע הדברים, זה דורש שינוי של הטיפול המשלים והתאמות לתופעות לוואי אחרות. כדי למנוע את תופעות הלוואי, פונים אל רופא פסיכיאטר מומחה שיכול לרכז את כל הטיפול בצורה מסודרת ואחידה.

רוצה לבדוק עוד אפשרויות טיפול? כדאי לפנות אל ד"ר ברבר ירחמיאל

התייעצות עם ד"ר ברבר תעזור לך לרכז את כל השאלות תחת קורת גג אחת. אם חשוב לך להשוות בין שיטות טיפול ואז לקבל את ההחלטה הנכונה עבורך או בשביל המשפחה, הגעת לכתובת המתאימה. הפרעה דו קוטבית פוגעת באיכות החיים, אך ההתייעצות תעזור לך להשיג מידע שניתן להשתמש בו ביעילות לצורך הטיפול וההתמודדות.