טיפול נפשי
מחלות והפרעות נפש גורמות לסבל רב הן למי שסובל מהן והן למי שנמצא בסביבתו של אדם שסובל ממחלת הנפש. מטרתו של טיפול נפשי הינה להקל על סבלו של המטופל, ולהביא לשיפור משמעותי בתפקודו בחיי היומיום. במצבים שבהם החולה סובל מנטיות אובדניות, טיפול נפשי הינו הכרחי לצורך הצלת חייו של האיש.
מתי לפנות לטיפול נפשי?
ישנם מצבים רבים שיכולים היו להימנע לו רק היו מטפלים בהם בזמן הנכון, כשהבעיה עדיין הייתה בחיתוליה, בטרם תפחה והפכה להיות קריטית.
על מנת לטפל בבעיות כשהן רק מתחילות יש להיות בעל מודעות עצמית גבוהה, לדעת לנתח את עצמך ולהצביע עם האצבע על הנקודה הנכונה.פניה אל פסיכיאטר על מנת לקבל טיפול מקצועי הינה צעד קשה נפשית מפני שהאדם כביכול מצהיר במודע שהוא במצוקה, זקוק לעזרה ושאינו בעל כלים המתאימים לפתרונה.
נדרשים לכך כוחות נפש ואומץ רב אשר לא תמיד קיימים או לא תמיד יכולים לבוא לידי ביטוי ומימוש. לכן על המשפחה והסביבה הקרובה לתת תמיכה נפשית ועידוד ולהיות עם היד על הדופק לכל אדם אשר בסביבתה.
בכל מקרה של שינוי בהתנהגות או כל סיפטום אחר המראה על בעיה או סבל נפשי חשוב לעודד את האדם לפנות במהרה אל טיפול פסיכיאטרי מקצועי. האם אתם עדיין לא בטוחים או חוששים? פנו אל ד"ר ברבר עוד היום והוא ישמח לעמוד לרשותכם בניתוב לדרך הנכונה.
שילוב תרופתי
מחלות נפשיות רבות מטופלות על ידי שילוב של טיפול תרופתי וטיפול נפשי באמצעות פסיכותרפיה, כאשר אופן הטיפול נקבע מאופי המחלה והגורמים שלה. לעיתים, הפרעת הנפש נובעת מחוסרים או מעודפים של חומרים מסוימים בגוף, והמטרה של הטיפול התרופתי היא להגיע לאיזון הנכון. במקרים אחרים, החולים מקבלים תרופות הרגעה. התרופות מותאמות בהתאם לסוג המחלה ומצבו האינדיבידואלי של המטופל. על פי רוב, טיפול נפשי באמצעות פסיכותרפיה הוא חלק בלתי נפרד מתהליך הריפוי, שכן מטרתו היא לסייע למטופל להתמודד עם פחדיו ועם מגבלות נוספות שנובעות ממחלת הנפש.