בדיקה פסיכיאטרית – הערכה פסיכיאטרית
לעתים קרובות, אתם קוראים על האפשרויות השונות של מעבר בדיקה פסיכיאטרית, וקוראים על אנשים אשר ניגשו לבדיקה זו, אולם לא תמיד ברור לחלוטין, למה הבדיקה משמשת. בחלק מהמקרים, יוצא לבדיקה זו שם רע, של בדיקה המיועדת לאבחן מיהו "משוגע" ומיהו "נורמלי", אולם האמת היא שהבדיקה הפסיכיאטרית היא הרבה מעבר לכך. תפקידה הוא לתת אבחון מדויק לאדם ולסביבתו על מצבו, משפע של סיבות.
מי זקוק להערכה פסיכיאטרית?
בין השאר, אנשים פונים לבדיקה פסיכיאטרית משום שהם רוצים לדעת האם יש להם הפרעות למידה, הפרעות קשב וריכוז, היפראקטיביות, סכנה לפגיעה בעצמם, כשירות למתן עדות משפטית, כשירות לעמוד למשפט, כשירות לשמש כאפוטרופוסים, כשירות לתפקוד עצמאי, ועוד. קשת הסיבות אם כן, היא רחבה מאד ונוגעת למגוון רחב מאד של מקרים.
איך הבדיקה מתנהלת ומה היא כוללת?
בחינת זיכרון – עוד חלק חשוב בתהליך של בדיקה פסיכיאטרית (בעיקר אצל חולים קשישים ) הוא בדיקת הזיכרון. חלק ניכר מהמטופלים שמגיעים לאבחון פסיכיאטרי הם אנשים שיש חשש לגבי יכולת הזיכרון שלהם – בין אם עקב הפרעה נפשית, ואו הפרעה קוגניטיבית . לכן, הבדיקה כוללת גם מבדקי זיכרון לטווחים שונים, בכדי שיהיה ניתן להבין את מצבם של המטופלים.
האם ישנה סכנת פגיעה? – במהלך הבדיקה הפסיכיאטרית בין השאר, ינסה הרופא המטפל לענות על השאלה, האם נשקפת לנבדק סכנה כי יפגע בעצמו או שהוא מסוכן לסביבתו.